Inzicht in uw bedrijfsgegevens en processen
Contact   |   Vacatures   |   Inloggen
#1 in inzichten en expertise
menu_header

Business Analytics Datawarehousing

Bij een Business Intelligence oplossing is het doel het verkrijgen van de juiste informatie, in het juiste formaat en op het juiste moment, zodat de juiste beslissing genomen kan worden.

Gegevens worden in de praktijk verschillende plaatsen binnen uw organisatie opgeslagen. De gegevens zitten bijvoorbeeld in databronnen van de operationele applicaties, in file systemen of op de computers/laptops van de medewerkers binnen uw organisatie. Voor het maken van goede beslissingen is het belangrijk de juiste gegevens met elkaar te combineren. In een Datawarehouse worden alle relevante gegevens op een zodanige manier in relatie tot elkaar gebracht, dat de gebruikers binnen uw organisatie op een snelle en gebruikersvriendelijke manier de benodigde informatie in beeld kan krijgen.

Insight Experts helpen u om gegevens uit uw bestaande systemen binnen uw organisatie (bijvoorbeeld ERP, CRM, financieel, logistiek, human resource, boekhoudkundige pakketten, etc) te verzamelen, samen te voegen en om te zetten in bruikbare en consistente informatie. Kortom, de gebruikers binnen uw organisatie de informatie te geven die zij nodig hebben op het moment dat zij die informatie nodig hebben.

De door ons meest toegepast methode is de implementatie van zogenaamd  “Datawarehouse”. Dit is in feite een grote verzameling van gegevens, waar kopieën van de belangrijkste tabellen van uw bestaande software worden opgeslagen in een databank. Deze databank wordt op regelmatige frequentie worden ververst en/of uitgebreid. Vervolgens worden de gegevens opgeslagen op een manier die geoptimaliseerd is voor snelle en consistente rapportages. Hierdoor profiteren de gebruikers binnen uw organisatie van de snelle en uitgebreide rapportage mogelijkheden, die niet vertragend werken op uw operationele en productiesystemen.Daarnaast verhoogt een datawarehouse de betrouwbaarheid van uw productesystemen omdat het risico op gegevens-corruptie door rapporagesoftware is uitgesloten. Tevens wordt er historie opgebouwd omdat de data incrementeel van uw bronsystemen in het datawarehouse wordt geladen.

De voordelen van een Datawarehouse zijn als volgt te benoemen:

  •     Betere performance van zowel het operationele systeem als op het gebied van rapportage / Business Intelligence;
  •     Gebruiksgemak, de ontwikkelaars van rapportages/dashboards worden niet geconfronteerd met moeilijke (technische) benamingen;
  •     Alle tabellen standaard in een databank en niet meer in verschillende databronnen binnen uw organisatie;
  •     Ontlasting van het operationele systeem;
  •     Historie behoud van dynamische gegevens, voor bijvoorbeeld trends en tijdanalyses;
  •     Externe data toevoegen aan uw informatievoorziening is eenvoudig, hierdoor wordt het Datawarehouse verrijkt;
  •     Continuïteit van de informatievoorziening. Bij het veranderen van een operationeel applicatie, blijft de informatie voorhanden.


 BI Technologie
 Interactive Dashboards
 Answers
 Publishing
 Delivers
 Office integratie
 Server
 BI Applicaties
 Financial Analytics
 Project Analytics
 Human Resource Analytics
 Supply Chain Analytics
 Customer Sales Analytics
 Procurement and Spend Analytics
 Manufacturing Analytics
 BI Projecten
 Project management
 Datawarehousing
 Advisering / BICC
 Consultancy
 Over ons
 Contact
 Netwerkorganisatie
 Portfolio
 Laatste nieuws
 Inzetbare consultants
 Vacatures
 Blog
 FacturatieOffice.nl facturatie software
 Gratis urenregistratie
 Een factuur maken
 Een creditnota maken
 Een offerte maken
 Een pakbon maken
 Een betalingsherinnering maken
 Een factuur voorbeeld

Volg Insight Experts via jouw Facebook page


Deel deze pagina met jouw sociale netwerken

Sitemap voor deze pagina

BI